UpdatenUpdaten

Het updaten van uw website met tekst, afbeeldingen e.a. content, kunt u door ons laten doen. Maar u kunt het ook zelf doen, bijv. met een zogenaamde wysiwyg-editor. Dit is de goedkoopste manier, maar tegelijk de minst makkelijke, omdat u basiskennis van html moet hebben, de programmeertaal waarin websites geschreven worden. Het brengt ook de meeste risico's met zich mee dat u per ongeluk het ontwerp verandert of de struktuur door elkaar gooit.
Met het minste risico én het gemakkelijkste gaat het wanneer u de site bijhoudt mbv een CMS, een Content Management System.
U kunt daarmee op een eenvoudige manier zelf tekst en afbeeldingen in uw site plaatsen, verwijderen of wijzigen, nieuwe pagina's aanmaken of verwijderen en het navigatiemenu aanpassen.

Een CMS?Een CMS?

Er zijn veel verschillende soorten CMS-en. Ws webdesign werkt veel met WordPress, dat als CMS geinstalleerd en ingericht kan worden op de server waar uw domeinnaam staat, zodat u daarmee uw website zelf kunt onderhouden. Een ander CMS is bijvoorbeeld CMS-Made Simple, die -de naam zegt het al- eenvoudig is in het werken ermee

De software voor een CMS moet op de server van uw website-host geinstalleerd worden en aangepast voor het gebruik, zowel qua lay-out als tbv extra functionaliteiten. Dat kost alle drie werktijd en is dus een investering.
Wanneer uw site frequent aangepast moet worden, haalt u dat er echter snel uit!

Enkele voorbeelden van websites met Wordpress of CMS-Made Simple zijn te zien in mijn portfolio.

Abonnement voor upgradesOnderhoudscontract

Onderhoud aan het onderhouds-systeem, klinkt dat niet dubbelop ?
Zoals alle software, moet ook een CMS uit veiligheidsoverwegingen regelmatig ge-upgrade worden met security-patches, vaak omdat er een lek gevonden is: minimaal 1x keer per maand. Zeker websites met het populaire WordPress zijn vaak onderhevig aan hack-pogingen, die zonder zulke upgrades geheid lukken.
Dit onderhoud, het upgraden van de systeemsoftware en gebruikte modules of plugins, brengt per keer 0,5 - 2,5 uur werk met zich mee, afhankelijk van de omvang van de upgrade en het al of niet optreden van onverwachtte fouten.
U kunt dit per keer afspreken tegen uurbedrag. Maar het valt voor u vrijwel altijd goedkoper uit als u hiervoor een 'abonnement' afsluit, dus een vast bedrag afspreekt voor dit onderhoud gedurende een overeengekomen periode, bijv. per kwartaal.