UpdatenUpdaten

Het updaten van uw website met tekst, afbeeldingen e.a. content, kunt u door ons laten doen. Maar u kunt het ook zelf doen, bijv. met een zogenaamde wysiwyg-editor. Dit is de goedkoopste manier, maar tegelijk helaas de minst makkelijke. Het brengt ook de meeste risico's met zich mee dat u per ongeluk het ontwerp verandert of de struktuur door elkaar gooit.
Makkelijker, met ook het minste risico, gaat het wanneer u de site bijhoudt mbv een CMS, een Content Management System.
U kunt daarmee op een vrij eenvoudige manier zelf tekst en afbeeldingen in uw site plaatsen, verwijderen of wijzigen.

Een CMS?Een CMS?

Er zijn veel verschillende soorten CMS-en. Ws webdesign werkt veel met CMS-Made Simple, die -de naam zegt het al- eenvoudig is in het werken ermee. Maar ook het populaire Wordpress kan als CMS geinstalleerd en ingericht worden zodat u daarmee uw website zelf kunt onderhouden.

De software voor een CMS moet altijd op de server van uw website-host geinstalleerd worden en aangepast voor het gebruik, zowel qua lay-out als tbv extra functionaliteiten. Dat kost alle drie werktijd en is dus een investering.
Wanneer uw site frequent aangepast moet worden, haalt u dat er echter snel uit!
Enkele voorbeelden van websites met Wordpress of CMS-Made Simple zijn te zien in mijn portfolio.

Abonnement voor upgradesOnderhoudscontract

Onderhoud aan het onderhouds-systeem, klinkt dat niet dubbelop ?
Zoals alle software, moet ook een CMS uit veiligheidsoverwegingen regelmatig ge-upgrade worden met security-patches, vaak omdat er een lek gevonden is: gemiddeld zo'n 3 - 4 keer per jaar. Zeker websites met Wordpress zijn steeds vaker onderhevig aan hack-pogingen, die zonder upgrades geheid lukken.
Dit onderhoud, het upgraden van de systeemsoftware en gebruikte modules of plugins, brengt per keer 0,5 - 2,5 uur werk met zich mee, afhankelijk van de omvang van de upgrade en het al of niet optreden van fouten.
U kunt dit per keer afspreken tegen uurbedrag. Maar het valt voor u vrijwel altijd goedkoper uit als u hiervoor een 'abonnement' afsluit, dus een vast bedrag afspreekt voor dit onderhoud gedurende een overeengekomen periode, bijv. kwartaal of 4 maanden.